Tuesday, 2 April 2013

#62 aqMahuCerita



      ~alkisah~


xpenah aq bukak cerita pasal kesah aq..
tiba2 malam ni aq sgt moody dan sentap.
entah la..
ada yg kata aq menggatai.
ada yg mai umah mengadu kat mak ayah.





bese la tu..femes.
sebenarnya xfemes pon.
aq faham kenape diorang datang umah,masuk dapur,bincangkn behave aq,sampai ke perbincangan antara opah,mak angkat kpd adik aq.
aq mula2 tak paham.kenapa perlu jual cite aq sampai ke meja makan.
tpi last2 nye aq faham.


AQ SGT FEMES.

sampai aq kalah la.
bila mak ayah dah buka mulut.
memang aq kalah la.
pandai diorang explain kat mak.


so.motif aq kat sini,aq nk cakap.pompuan tak asli je yg tak layak ada impian nak kawen.
wah,senangnya aq sebut perkataan kawen.
yela..korang expect aq dah umur camni,nak bercintan cintun tak de tujuan ke..
tak de maknanya kawan lama2 kalau cite tak berpenghujung.

aq memang dah lama kawan ngn lelaki ni..so what.
kalau ada jodoh,memng aq nak kawen ngn dia.
kalau takde, putus ditengah jalan..aq delete je.
xpayah bising2.

pesanan aq pada yg suka bawak mulut dan tak tanya depan aq dulu,
dengarlah...
"aq tak suka cara ko..cara ko nak jage dalam kain aq tu terlalu murah..so..do something more mature.."

mohd amirul asraf bin hamsi.
dah 3 tahun aq kenal dia.
dari yg mulanya hati aq berbolak balik utk terima dia.
sampai la sekarang.
still ok la kan..
kalau nak cite drama2 korea,drama2 industan,drama melayu.
memang banyak la.
dan aq la drama queen nya. -00-

bukan aq nk puji dia.
kang ada yg print,wat DP fb..aq gak yg femes.

cuma aq suka sabarnye..
dan aq tau dia TAK MENGUNGKIT.


pantangnya aq kalau orang mengungkit.

banyakla benda yg aq suka kat amirul ni.
tak payah cite banyak.

aq nak ucap kat dia.
TERIMA KASIH ..banyak bersabar ngn aq.
*dia xkan bce blog aq,tu sbb aq tulis..sape nk vomit..dipersilakan.





selama 3 tahun ni.
aq nak dia tau,
aq respect dia sbgai senior aq.

aq suka matangnya.
dia pandai berdikari.
amirul..
i'm so proud of u.
with what u had achieved today.
good luck in your life.






orang selalu cakap.
aq bukan lah yg terbaik utk kmu.
bukan yg paling sempurna.
tapi,aq ada disisi utk kamu lengkapkn aq.

sesuai tak kalau aq tujukan ni pada dia?
:)
wahai senior.
thnx ek ngorat aq dulu.
time aq frust ngn balak tak berhati perut tu.
kah3..
aq tak dapat bayangkn betapa naifnya aq clash ngn budak tu.
so naive.
baru nk mature time tu.
:0
thnx ye Gody.
ko bgi aq peluang utk jumpe yg lebih 
meringankn jiwa.
aq akui.
sangat kurangla drama aq ngn senior aq ni berbanding ngn ko.
kah3.

gudluck la kat seberang laut.
dah keje dah si Gody tu skang..

huh,
kenapa tak boleh tido lagi ni.
mata...cepat..
esok aq ada kelas.

ok..
ape lagi ek nak cite pasal amirul ni.
oh.
aq jumpe dye time Xplorace.
kat lalaLand,uitm Sri Iskandar.
agak2.kalau jadi kawen ngn mamat ni,
rektor bagi tak aq bersanding kt lalaLand?
kah3...




seyesly..
dia ni muncul time aq btul2 frust berchenta monyet^^
kira mcm spiderman aq la.

tiba2 aq teringat sorang member aq kutuk si amirul ni.
"awat tak hensem balak ko?aq tak suke muka dia."
pulak..
bersungguh2 nye dia meluat ngn senior aq.
cesss,
dia tak sedar ke aq kat sebelah tgh pegang penyapu.
*kah2

bagi aq,rupa tu perkara no.15.
yg penting..
DIA ada family ^^
haha.

*tetibe

tak la..
yang penting aq syok kat dia la!
klu tak syok ,lantak la muka macam patung barbie pon,
tak syok tak de la aq kawan lama ngn dia.
haih.

ok..sebelum aq masuk tidur
aq nak cakap.

"sape tak pernah ada rasa cinta dihati nya.beware, tu robot namanya."

sape nak kritik cinta aq ..sila lah..:)
aq suka..
aq nak tengok pulak orang yg bukak mulut macam2 tu..
kompem2 tak penah org sayang kan..kah3..
*seyesly,spesis ni spesis tak de kasih sayang.:p





sori makcik.
doa la aq kwen cepat klu xnak riso.








                                              

                                             
Encik Amirul Asraf bin Hamsi
semoga berjaya dalam hidup kamu yg penuh optimis tu.

sy kt sini.
ada je selalu kalau kamu nak mintak perhatian:P
kalau tak cukup kasih sayang pon,
boleh bagitau ngn saya.
sebab saya tak suka kamu tak cukup 
perhatian dan kasih sayang.
org yg cukup spriritualnya,itu yg kuat semangatnya.




*ni hanya utk amirul.
klu utk org lain,nti diorg vomit plak.
kah3.
nite kamu.
terima kasih sebab..
bagi aq tersangat banyak peluang utk berkawan ngn  kamu hingga ke hari ini.



3 comments:

Iris Fathul Islam said...

haha..mimi senget gila ayt, kt cni bru nk puji musuh aku ni..
dia x bce, tp aku bce ! hahahaha

cepat2 la kawin kamilah ! aku da gatal nk jdik pngapit ni !

mimi mimo said...

kah3..blog kn tersembunyi..bru la blh ayat 2 ckit..
oh...ko gelak sebab blog yg ni ek...sedap kn ayat aq..mcm sasterawan negara:P
ko kawen je la dlu..xpyh tgu aq..hahaha
kecik..take note pls.....

Amirul Hamsi said...

i like it..ahak..ahak...

Post a Comment